VARME FØDDER

NYHED!

Nu kan du købe CLEMENTE filttøfler i cafeen


Fra Bornholm til Filippinerne

Filtskoene fra Clemente er frugten af et samarbejde mellem to familier. Den ene fra Østermarie på Bornholm, den anden fra Filippinernes hovedstad, Manila.


Bag Clemente står søskendeparret Martin og Anne Christoffersen samt filippinsk fødte Reynaldo Clemente Sanchez.


Visionen blev at skabe arbejdspladser på Philipinerne, med gode forhold, fællesskab, medansvar og medindflydelse for de ansatte. Det skulle være en arbejdsplads, hvor de ansatte havde mulighed for personlig såvel som faglig udvikling. Det skulle være en arbejdsplads, hvor produktionen var bæredygtig og skånsom for miljøet. Hvor vi altså på enhver måde ville føle, vi kunne stå inde for, hvad der blev produceret, og hvordan det blev produceret.


Det begyndte i 2007, da Martin og Anne Christoffersen med Reynaldo Sanchez etablerede en mindre produktion af sandaler. Konkurrencen på dette marked var dog så hård, at de bestemte sig for at satse på en niche i stedet: filt. Martin og Annes søster Sonja er udlært i filtningshåndværk, så hun tog med til Manila og oplærte de første ansatte i Clemente. I starten blev der ikke benyttet nogen maskiner i produktionen; alt blev lavet i hånden. Siden 2017 har filterne dog brugt vaskemaskiner. I produktionen arbejder der i dag ca. 17 mænd og kvinder. De er mellem 20 og 61 år. Det er mændene, der står for filtningen, og kvinderne syr.

FARØ VAD 5 - 4793 BOGØ - TLF 51501793